Cibulová kaše s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Cibule
  • 600 g Jablka
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 161 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 68 mg
  • Draslík 303.7 mg
  • Vláknina 8640 mg
  • Vitamín A 8640 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a jablka oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Na másle pod pokličkou nejdříve podusíme jablka, po chvíli přidáme cibuli, osolíme a dusíme doměkka.

  • 3

    Potom vše prolisujeme přes síto, dáme znovu na oheň a přidáme smetanu ke šlehání a cukr.

  • 4

    Podáváme s opečenými bramborami nebo jako přílohu k masu.

  • 5

    Kaše je nejlepší z nové cibule, z déle uskladněné je trpká.

Komentáře k receptu