Knedlíky zelné I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 1 šálek Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 728 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 91.3 mg
  • Draslík 34.4 mg
  • Vláknina 6708.5 mg
  • Vitamín A 6708.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí nakrouháme, osolíme a necháme stranou přikryté.

  • 2

    Žemli rozpůlíme a namočíme do vody. Poté ji vymačkáme, spojíme s vejcem a přidáme zelí a mouku. Těsto řádně vypracujeme a vytvarujeme z něj menší knedlíky. Vaříme je zhruba 20 minut v osolené vodě.

  • 3

    Hotové knedlíky překrojíme, posypeme nasucho opraženou strouhankou a omastíme nepřepáleným máslem nebo sádlem.

Komentáře k receptu