Švestková šarlota
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
 - Sacharidy 99 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 30 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 123 mg
 - Draslík 105.2 mg
 - Vláknina 6738.5 mg
 - Vitamín A 6738.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky našleháme se 120 g cukru. Z bílků ušleháme sníh a smícháme s našlehanými žloutky. Do směsi zapracujeme mouku, těsto nalijeme na plech, vyložený pečicím papírem, pečeme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě. Upečený korpus potřeme povidly, zarolujeme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Omyté švestky vypeckujeme, nakrájíme na čtvrtky, zalijeme 250 ml vody a přisypeme 100 g cukru. Vše vaříme asi 10 minut. Namočíme želatinu, rozpustíme ji v horkých švestkách.
 - 
                                3
Tvaroh utřeme se skořicí a 80 g cukru. Přidáme švestky, 30 minut chladíme. Potom přimícháme 250 ml ušlehané smetany.
 - 
                                4
Roládu nakrájíme na plátky a vyložíme jimi mísu. Naplníme ji švestkovým krémem a dáme do chladu na 4 hodiny.
 - 
                                5
Nakonec dezert ozdobíme zbylou šlehačkou.