Salát s kuřecích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra kuřecí
  • 400 g Rajčata
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Čekanka
  • 0.5 ks Salát hlávkový
  • 1 hrst Šalvěj čerstvá
  • 0.5 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 431.3 mg
  • Draslík 650.1 mg
  • Vláknina 6606.3 mg
  • Vitamín A 6606.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné cibulky na jemno nakrájíme, osolíme a zakapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Játra omyjeme, odblaníme, opečeme z obou stran s lístky šalvěje. Necháme vychladnout, okapat na papírové utěrce, poté je rozkrájíme. Šťávu z pečení odložíme stranou pro pozdější použití.

  • 3

    Rajčata, bazalku a salát opláchneme, listy salátu a bazalku natrháme na menší kousky, vložíme do salátové mísy. Přidáme na dílky krájená rajčata, játra a cibulku, z které jsme slili šťávu.

  • 4

    Vypečenou šťávu z jater svaříme se 2 lžícemi oleje, šťávou z cibulky a s vinným octem. Na závěr osolíme, opepříme, ještě teplou polijeme salát.

  • 5

    Salát podáváme jako samostatný pokrm či předkrm.

Komentáře k receptu