Tresčí filé alla Pizzaiola

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 528 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 352.9 mg
  • Vláknina 4732.8 mg
  • Vitamín A 4732.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené filé nakrájíme na kostky, pokapeme citronovou šťávou, mírně osolíme.

  • 2

    Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka, česnek nasekáme, obojí podusíme v rozpáleném oleji na pánvi.

  • 3

    Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a zbavíme zrnek. Dužinu krájíme na kostky, vložíme do pánve, podusíme 3 minuty. Vmícháme kapary, přidáme kostky filé, pod pokličkou zvolna dusíme asi 5 minut.

  • 4

    Nakonec pokrm podle chuti osolíme, opepříme a ozdobíme nasekanou bazalkou.

Komentáře k receptu