Mandlové špičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Poleva čokoládová
  • 40 g Cukr moučkový
  • 40 g Mandle plátky
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 193 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 49.3 mg
  • Draslík 13.2 mg
  • Vláknina 846 mg
  • Vitamín A 846 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutek a špetku soli ušleháme do pěny. Přilijeme smetanu, zamícháme, přidáme prosátou mouku a znovu dobře promícháme.

  • 2

    Těstem naplníme cukrářský sáček s hvězdičkovou trubičkou. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme kroužky, které vytvarujeme do špičky, každý kousek posypeme plátky mandlí.

  • 3

    Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

  • 4

    Po vychladnutí ozdobíme upečené špičky čokoládovou polevou.

Komentáře k receptu