Vepřová kýta po řecku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 422 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 114.2 mg
 - Draslík 1829.5 mg
 - Vláknina 53968.8 mg
 - Vitamín A 53968.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou vepřovou kýtu osolíme, vložíme do kastrolu a podlijeme vodou. Přidáme celý pepř, bobkový list, oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a kousek citronové kůry.
 - 
                                2
Maso pečeme ve vyhřáté troubě za občasného přelévání šťávou. Podle potřeby podléváme horkou vodou.
 - 
                                3
Měkké maso nakrájíme na porce, přelijeme šťávou, do které jsme přilili červené víno a posypeme nastrouhaným sýrem.