Žampionové špízy

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Klobása vepřová
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 521 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 133.3 mg
  • Draslík 381 mg
  • Vláknina 1759.4 mg
  • Vitamín A 1759.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné hlavičky žampionů nakrájíme na čtvrtky a střídavě se sýrem nakrájeným na kostky a klobásou nakrájenou na kolečka napichujeme na špejle nebo na jehly.

  • 2

    Špízy obalíme v hladké mouce, rozšlehaném osoleném vejci a ve strouhance. Smažíme je na oleji na pánvi dozlatova.

  • 3

    Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu