Provensálské žampionové špízy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Provensálské koření
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 8 ks Rajčata Cherry
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 138 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 454.8 mg
  • Vláknina 4715 mg
  • Vitamín A 4715 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony rozkrojíme na poloviny nebo na čtvrtky. Očištěné papriky nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky a rajčátka omyjeme.

  • 2

    V misce smícháme olej, prolisovaný česnek, provensálské koření a sůl.

  • 3

    Zeleninu a žampiony střídavě napichujeme na jehly nebo na špejle. Špízy potřeme připraveným ochuceným olejem, rozložíme na plech a v troubě pod rozehřátým grilem opékáme 10-15 minut. Během grilování špízy potíráme olejem a často je obracíme.

  • 4

    Můžeme podávat s vařenými bramborami, dušenou rýží nebo s čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu