Makrela na řecký způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 ks Cibule
  • 4 ks Olivy nakládané
  • 4 ks Makrela obecná
  • 0.3 dl Olej olivový jedlý
  • 1 dl Víno červené
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 5 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 992 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 2698 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 240 mg
  • Draslík 201 mg
  • Vláknina 11922 mg
  • Vitamín A 11922 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makrely omyjeme, očistíme, vykucháme a znovu opláchneme vodou. Necháme odkapat, pak je osolíme a zprudka opečeme na pánvi v rozpáleném olivovém oleji po obou stranách dozlatova.

  • 2

    Makrely z pánve vyndáme na talíř a do výpeku dáme pokrájenou cibuli a olivy na kolečka, přidáme kečup, rajčatový protlak, bílé víno, cukr a sůl podle chuti, opepříme a vše dobře promícháme. Dusíme pod pokličkou 20 minut.

  • 3

    Do hotové omáčky vložíme opečené makrely a podáváme teplé s bramborami nebo rýží.

Komentáře k receptu