Pečené ančovičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Ančovička - filety
  • 500 g Rajčata
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 553 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 1339.5 mg
  • Vláknina 4407.3 mg
  • Vitamín A 4407.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté ančovičky rozložíme do zapékací mísy.

  • 2

    Smícháme šťávu z prolisovaných rajčat, olej, nasekanou petrželku a celer, nasekanou cibuli, nadrcený česnek, sůl a pepř. Směsí pokryjeme ančovičky, mísu vložíme do trouby a pokrm pečeme, až se šťáva vypeče.

  • 3

    Podáváme studené. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu