Španělské fazole s treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Brambory
  • 60 g Pórek
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Fazole bílé
  • 40 g Pažitka
  • 250 g Treska aljašská
  • 40 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 829 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 23.1 mg
  • Draslík 835.1 mg
  • Vláknina 10052.5 mg
  • Vitamín A 10052.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole dáme do mísy s patřičným množstvím studené vody, necháme je 12 hodin bobtnat. Pórek omyjeme a pokrájíme na kolečka, brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Omyjeme pažitku, osušíme ji a pokrájíme.

  • 2

    V pánvi osmažíme na 2 lžících oleje kolečka pórku, přidáme bramboru a rovněž ji trochu osmažíme. Přidáme fazole, zalijeme patřičným množstvím lehce osolené vody, uvedeme do varu. Na středním plameni vaříme asi 70 minut, dokud nebudou měkké. Stáhneme pánev z ohně, její obsah propasírujeme a směs dáme do stejné pánve. Omyjeme rybí plátky a pokrájíme na kousky. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, povaříme 4-5 minut v páře.

  • 3

    Před podáváním propasírované fazole a zeleninu prohřejeme, je-li třeba, přilijeme trochu vody, aby měly krémovou konzistenci. Přidáme zbývající olej a špetku čerstvě mletého pepře. Vše promícháme, rozdělíme do talířů, přidáme pokrájené rybí maso, posypeme hotovou polévku pažitkou a ihned podáváme.

  • 5

Komentáře k receptu