Hovězí vývar s fazolemi a těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Slanina vepřová
  • 90 g Těstoviny Orecchiette
  • 400 g Fazole bílé sterilované
  • 225 g Šunka od kosti
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 30 ml Olej olivový
  • 1750 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 2266 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 58.4 mg
  • Draslík 974.4 mg
  • Vláknina 14827.1 mg
  • Vitamín A 14827.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájenou slaninu dozlatova, přidáme nakrájenou zeleninu a za občasného promíchání necháme smažit. Po deseti minutách zalijeme vývarem, přidáme sůl, pepř a skořici. Vaříme při mírné teplotě 20 minut.

  • 2

    Do polévky vložíme těstoviny, necháme chvíli povařit a nakonec přidáme fazole a nakrájenou šunku. Vaříme dál, až jsou těstoviny hotové. Polévku ochutnáme a popřípadě dokořeníme, posypeme parmezánem a můžeme podávat.

Komentáře k receptu