Černý kořen s máslem a strouhankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 204 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 49 mg
 - Draslík 982.9 mg
 - Vláknina 17310 mg
 - Vitamín A 17310 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Černé kořeny omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky asi 5cm dlouhé.
 - 
                                2
Vaříme je v mírně oslazené a osolené vodě a mléce (půl na půl).
 - 
                                3
Černý kořen podáváme stejně jako chřest s máslem a strouhankou.