Dušená hovězí plec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1194 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 123 mg
 - Draslík 1107.7 mg
 - Vláknina 5535.3 mg
 - Vitamín A 5535.3 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso nakrájíme na plátky a vložíme do máslem vymazaného pekáče.
 - 
                                2
Zasypeme nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, tymián, kousek celeru, zalijeme hovězím vývarem a dáme zakryté dusit do trouby. Dusíme asi 1 a 1/2 hodiny, pekáč odkryjeme a pečeme ještě 1/2 hodiny. Podle potřeby podléváme vývarem.
 - 
                                3
Dušené maso upravíme na talíře, ze šťávy v pekáči vyndáme bobkový list a zbytek rozmixujeme. Jako přílohu servírujeme vařené brambory a celý pokrm přelijeme rozmixovanou šťávou.