Tuňák s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Tuňák obecný
  • 5 g Šafrán
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Cukr krupice
  • 5 g Pepř cayenský
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 400 g Jablka
  • 30 g Tymián čerstvý
  • 100 ml Víno bílé
  • 40 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 568 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 82 mg
  • Draslík 749.4 mg
  • Vláknina 7420 mg
  • Vitamín A 7420 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuňákové steaky pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Jablka oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na hranolky. Máslo zahřejeme v hrnci a necháme na něm zkaramelizovat cukr. Přidáme jablka, špetku šafránu, cayenský pepř, sůl, bílý pepř a lístky tymiánu. Zalijeme vínem a necháme 6-8 minut přikryté dusit. Mezitím zahřejeme na jiné pánvi olej, steaky na prudkém ohni z každé strany 3-4 minuty opečeme dozlatova a položíme na předehřáté talíře. Dušená jablka případně dochutíme a rozdělíme na talíře k rybě.

Komentáře k receptu