Bramboráčky s restovaným tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 650 g Tuňák obecný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.06 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Džem brusinkový
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.4 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Řeřicha
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 82.1 mg
  • Draslík 502.8 mg
  • Vláknina 2812.2 mg
  • Vitamín A 2812.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si klasické těsto na bramboráčky. Oloupeme a omyjeme brambory, nastrouháme je do mísy, přidáme k nim vajíčko, hladkou mouku, sůl, pepř, majoránku a prolisovaný česnek. Bramborové těsto promícháme. V palačinkové pánvi rozpálíme slunečnicový olej, na něj nalijeme malou naběračkou těsto a smažíme malé kulaté palačinky z každé strany dozlatova. Palačinky by měly být o průměru přibližně 8 - 10 cm a vysoké by měly být asi 0.5 cm. Bramboráčky uchováme teplé. Omyjeme řeřichu, vodu setřepeme a prsty potrháme.

  • 2

    Čerstvé filety z tuňáka si necháme mírně namrazit, aby se nám podařilo nakrájet tenké plátky. V teflonové pánvi na rozpáleném olivovém oleji zprudka plátky restujeme z každé strany po 0.5 minutě. Vyjmeme je, dáme do mísy, posypeme mořskou solí, citronovým pepřem a pokapeme citronem.

  • 3

    Na teplé bramboráčky poklademe plátky tuňáka, ozdobíme brusinkovým džemem, řeřichou a hned servírujeme.

Komentáře k receptu