Žralok s koprovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Žraločí steak
  • 70 g Jogurt bílý
  • 70 g Zakysaná smetana
  • 20 g Majonéza
  • 10 g Hořčice Dijonská
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 30 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 653 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 87.8 mg
  • Draslík 354.3 mg
  • Vláknina 932.5 mg
  • Vitamín A 932.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme jogurt, zakysanou smetanu, majonézu, hořčici a dobře vše promícháme, přidáme kopr a ochutíme chilli omáčkou, solí a pepřem. Velmi dobře promícháme a necháme alespoň 30 minut odležet, případně můžeme omáčku nechat 24 hodin v chladničce. Při podávání má mít omáčka pokojovou teplotu.

  • 2

    Žraločí steaky lehce osolíme a opepříme. Smícháme olej a citrónovou šťávu a steaky potřeme po obou stranách. Položíme je kousek od sebe do vymazané zapékací mísy a vložíme do trouby předehřáté na 220 °C (pečeme asi 4 minuty na každý centimetr tloušťky masa).

  • 3

    Poté žraloka přelitého koprovou omáčkou podáváme na předehřátých talířích.

Komentáře k receptu