Španělská rybí pánev
Suroviny
- 400 g Mušle slávky
- 100 g Cibule
- 350 g Sépie
- 400 g Krevety tygří - loupané
- 30 g Petržel - nať
- 150 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 300 g Treska mražená
- 50 ml Olej stolní
- 250 ml Víno bílé
- 20 ml Martell cognac
- 30 ml Citronová šťáva
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1181 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 259 mg
- Draslík 905.8 mg
- Vláknina 3312.5 mg
- Vitamín A 3312.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi zahřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, opékáme, přidáme sépii nakrájenou na plátky krevety, slávky a na malé kousky nakrájenou tresku. Za častého míchaní opekáme asi 8 minut, až se slávky otevřou. Mezitím spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme rajčata a odstraníme semínka a odkrojíme části zbylé po stopce. Do pánve přidáme nadrobno nasekanou petržel, česnek, rajčata, ochutíme solí a bílým pepřem, přilijeme bílé víno a koňak a 15 minut necháme provařit, až pokrm zhoustne. Vypneme zdroj tepla a pokrm zakapeme citrónovou šťávou.