Cikánské hovězí plátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1704 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 64.6 mg
 - Draslík 1321.4 mg
 - Vláknina 18315 mg
 - Vitamín A 18315 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso (nebo hovězí roštěnec) opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Plátky po obou stranách opečeme na polovině tuku.
 - 
                                3
Polovinu cibule nakrájíme na drobno, dorůžova osmahneme na tuku po plátkách, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, podusíme a zalijeme teplou vodou.
 - 
                                4
Do základu přidáme maso a dusíme pod poklicí doměkka.
 - 
                                5
K poloměkkému masu přidáme oloupané a na kousky nakrájené brambory a krátce povaříme. Zahustíme zásmažkou připravenou ze zbývajícího tuku a z prosáté mouky. Za občasného promíchání dusíme doměkka, podle potřeby dosolíme.
 - 
                                6
Slaninu nakrájíme na drobno, roztavíme a dorůžova na ní osmažíme druhou polovinu cibule, kterou jsme nakrájeli na plátky.
 - 
                                7
Okurku nakrájíme na ozdobné vějířky.
 - 
                                8
Při podávání klademe do středu talíře dušené brambory, přes ně položíme plátek masa, přelijeme jej omáčkou, posypeme osmaženou cibulí se slaninou a nakonec pokrm ozdobíme okurkou.