Šťavnatý citronový koláč

Hodnocení 5x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 175 g Máslo čerstvé
  • 250 g Cukr krupice
  • 150 g Jogurt bílý
  • 150 g Mandle
  • 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Citrony
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 120.7 mg
  • Draslík 277.8 mg
  • Vláknina 7537.6 mg
  • Vitamín A 7537.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse zpěníme máslo se 150 g cukru, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a promícháme. Postupně po jednom přimícháme vejce a pokud se směs bude srážet, přidáme trochu mouky.

  • 2

    Mouku smícháme s práškem do pečiva a mletými mandlemi. Přidáme k máslové směsi spolu se šťávou z 1 citronu a jogurtem.

  • 3

    Těsto vlijeme do kulaté formy vyložené pečicím papírem a koláč pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Vyjmeme a necháme ve formě vychladnout.

  • 4

    Zbylý cukr a citronovou šťávu svaříme v kastrůlku na sirup.

  • 5

    Koláč několikrát propíchneme špejlí a přelijeme cukrovým sirupem. Necháme vychladnout a potom vyjmeme z formy.

Komentáře k receptu