Pravá čokoládová roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Cukr krupice
  • 160 g Čokoláda 80%
  • 170 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 161.8 mg
  • Draslík 67.8 mg
  • Vláknina 861.5 mg
  • Vitamín A 861.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 180 stupňů předhřejeme troubu. Do mísy dáme žloutky a cukr a mícháme, dokud není směs krémová a hustá. Přimícháme čokoládu a mouku smíchanou s kakaovým práškem.

  • 2

    Šleháme bílky, dokud se nezačnou tvořit tuhé špičky, poté přidáme k čokoládovému těstu. Těsto vlijeme do vymazané a pečícím papírem vyložené formy na roládu. Pečeme 15 minut, dokud nezačne tuhnout. Poté vyklopíme na vlhkou utěrku posypanou krystalovým cukrem a srolujeme. Dáme stranou a necháme vychladnout.

  • 3

    Připravíme si náplň. Do malého kastrůlku dáme čokoládu a smetanu a na mírném ohni vaříme, dokud čokoláda nezměkne a nespojí se se smetanou. Přivedeme k varu, odstavíme a dáme stranou, aby náplň vychladla. Jakmile vychladne, vlijeme do misky ponořené do ledu a šleháme, dokud není krémová a hustá.

  • 4

    Poté rozbalíme roládu, namažeme náplní a znovu srolujeme. Podáváme nakrájenou na plátky.

Komentáře k receptu