Guláš z čerstvých hub
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 227 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 823.1 mg
 - Vláknina 10710.2 mg
 - Vitamín A 10710.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé lesní houby (mohou být i žampiony) očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli na drobné kostky, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
V hlubším rendlíku osmažíme cibuli, přidáme houby, zasypeme solí, paprikou, drceným kmínem, pepřem, zamícháme, 1 minutu smažíme, poté zalijeme vodou a dusíme pod poklicí. Po 10 minutách přidáme brambory, přilijeme mouku smíchanou se zbylou vodou a dusíme, až jsou brambory měkké.