Karamelová tykev s limetkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 31 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Tykev
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Dýňová semínka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 545.1 mg
  • Vláknina 6659.3 mg
  • Vitamín A 6659.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dužinu z oloupané tykve nakrájíme na hranolky. V kastrolu rozehřejeme olej a máslo. Vložíme nakrájenou tykev, poprášíme cukrem a za častého míchání opékáme asi 5 minut. Potom přidáme očištěné cibulky nakrájené na kolečka, nasekanou feferonku, nudličky limetkové kůry a dýňová semínka. Vše opékáme 1 minutu.

  • 2

    Nakonec do pokrmu prolisujeme česnek a přilijeme šťávu z celé limetky. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Zeleninu upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu