Vepřová panenka s žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Šalotka
  • 400 g Vepřová panenka
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Víno jablečné
  • 2 ks Jablka
  • 0.07 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 529 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 49.9 mg
  • Draslík 975.3 mg
  • Vláknina 7176.3 mg
  • Vitamín A 7176.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpálený olej dáme vepřové maso, které během asi 5 minut opečeme dozlatova z obou stran a potom vložíme do zapékací misky.

  • 2

    Do pánve vložíme kolečka šalotky a plátky žampionů, na mírném plameni je během asi 5 minut jemně osmahneme. Přidáme mouku a vše minutu za stálého míchání smažíme. Pomalu přiléváme vývar a víno, mícháme dohladka, přidáme hořčici a černý pepř. Vaříme další 3 minuty, stále mícháme, dokud nevznikne hustá omáčka.

  • 3

    Na plátky maso poklademe plátky jablka a přelijeme je omáčkou. Přiklopíme, 30 minut pečeme v troubě, dokud maso nezměkne. Zdobíme čerstvou petrželkou.

Komentáře k receptu