Moravská vepřová panenka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová panenka
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 20 ks Švestky sušené
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Slivovice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3141 kcal
  • Sacharidy 642 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 535 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 641 g
  • Cholesterol 144.1 mg
  • Draslík 8039.3 mg
  • Vláknina 142052 mg
  • Vitamín A 142052 mg
  • Vitamín B6 3.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 90.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na medailonky. Vypeckované sušené švestky naplníme kouskem másla a vmáčkneme do medailonků. Maso osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji.

  • 2

    Zbylé vypeckované švestky nakrájíme na nudličky a přidáme k masu do výpeku. Vše zalijeme bílým vínem a dusíme, až se víno svaří asi na třetinu.

  • 3

    Potom přidáme sladkou i zakysanou smetanu a chvíli povaříme. Nakonec přilijeme slivovici.

Komentáře k receptu