Polévka s česnekem a opečenou žemlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.25 kávová lžička Sůl mořská
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Žemle tuková
  • 15 stroužek Česnek
  • 6 hrnek Voda pitná
  • 2 hrnek Vývar slepičí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Kachní sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 590 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 126.3 mg
  • Draslík 450.1 mg
  • Vláknina 5233.5 mg
  • Vitamín A 5233.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme kachní sádlo, přidáme nastrouhaný česnek, orestujeme, pak vložíme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, zalijeme kuřecím vývarem, vodou, osolíme, opepříme a dáme vařit do změknutí.

  • 2

    Žloutky ušleháme s olivovým olejem a za stálého míchání je nalijeme do polévky.

  • 3

    Mezitím si nakrájíme žemli na kostičky a do zlatova opražíme na pánvi.

  • 4

    Nasypeme je na jednotlivé porce a zdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu