Bešamelová polévka s krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2582 kcal
 - Sacharidy 127 g
 - Tuky 92 g
 - Sodík 2310 mg
 - Bílkoviny 703 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 3225 mg
 - Draslík 81.1 mg
 - Vláknina 4894.8 mg
 - Vitamín A 4894.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 79.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Poté přilijeme mléko a krátce povaříme na hladký bešamel.
 - 
                                2
Přidáme celé krevety a cibuli rozkrojenou na poloviny. Ochutíme solí, pepřem, 2 lžícemi citronové šťávy, přidáme svazek bazalky a na mírném ohni asi 15min provaříme.
 - 
                                3
Pak vyjmeme krevety, do polévky prolisujeme šťávu z hlaviček. Vyjmeme cibuli a bazalku.
 - 
                                4
Polévku nalijeme do talířů, dozdobíme oloupanými krevetami, lžící zakysané smetany, lístkem bazalky a ihned podáváme.