Hrnec s masem jehněčím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 675 g Brambory
  • 675 g Jehněčí maso
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Ledvinky jehněčí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Vývar jehněčí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 156.4 mg
  • Draslík 811 mg
  • Vláknina 10562.2 mg
  • Vitamín A 10562.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1620.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z masa odstraníme lůj, ledvinky zbavíme blan a žilek a pokrájíme na plátky. Do zapékací mísy rozložíme na dno plátky brambor. Na brambory rozložíme řízky, na ně plátky ledvinek, pokrájenou cibuli a nasekaný tymián. Přelijeme jehněčím vývarem, osolíme a opepříme.

  • 2

    Navrch rozložíme zbývající plátky brambor, aby zakrývaly maso a cibuli. Bramborové plátky potřeme máslem, zakryjeme mísu pokličkou a v předehřáté troubě zapékáme 90 minut.

  • 3

    Sundáme pokličku a 30 minut ještě zapečeme.

  • 4

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu