Pečená jablka plněná sýrovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Marmeláda jahodová
  • 250 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Jablka
  • 1 ks Pomeranče
  • 3 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 306.6 mg
  • Vláknina 10013 mg
  • Vitamín A 10013 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, omyjeme a jádřince opatrně dostraníme. Otvory po jádřincích ještě mírně vyhloubíme a naplníme cukrem.

  • 2

    Jablka urovnáme do pekáčku, pokapeme citronovou šťávou a podlijeme trochou vody. Pečeme je ve středně vyhřáté troubě téměř doměkka.

  • 3

    Po vychladnutí upečená jablka naplníme sýrovým krémem.

  • 4

    Krém připravíme rozmícháním žervé nebo lučiny s mlékem a jahodovou marmeládou.

  • 5

    Jablka upravíme na talířky a ozdobíme dílky oloupaného pomeranče.

Komentáře k receptu