Valencijské piškoty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Cukr krupice
  • 100 g Mandle
  • 700 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Olej rostlinný
  • 4 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Citrony
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 147.2 mg
  • Draslík 618.3 mg
  • Vláknina 8213.6 mg
  • Vitamín A 8213.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    Nejprve ušleháme vejce s olejem. Olej přiléváme pomalu, tenkým pramínkem. Poté stejně zašleháme mléko, přidáme cukr, citronovou kůru a dle chuti skořici. Všleháme mouku, mleté mandle a na závěr kypřicí prášky. Těsto musí být hladké a tekuté.

  • 3

    Vlijeme do podlouhlých formiček (zaplníme je z poloviny).

  • 4

    Upečeme dozlatov cca 15min a podáváme posypané cukrem a skořicí.

Komentáře k receptu