Perníkový chlebíček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Med včelí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr moučkový
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 15 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 10 g Soda jedlá
  • 100 g Kandované ovoce
  • 100 g Ořechy lískové
  • 200 g Poleva čokoládová
  • 50 g Mandle mleté
  • 30 g Tuk
  • 25 g Strouhanka
  • 150 g Šlehačka ve spreji
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 675 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 462 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 103.1 mg
  • Draslík 467.5 mg
  • Vláknina 7332.5 mg
  • Vitamín A 7332.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vložíme měkké máslo, žloutky, med, přisypeme cukr a spolu vyšleháme. Přidáme mouku, kypřící prášek, sodu, kandované ovoce, drcené ořechy a sníh z bílků. Vypracujeme tužší perníkové těsto, které rozdělíme napůl. Vytvarujeme dva bochníčky, plech vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a bochníčky na něj položíme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 40 minut.

  • 2

    Chlebíčky potřeme čokoládovou polevou, posypeme mletými mandlemi a necháme vychladnout.

  • 3

    Hotové chlebíčky krájíme na plátky a zdobíme šlehačkou.

Komentáře k receptu