Kančí řízky s hermelínem
Suroviny
- 150 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 240 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
 - 200 g Šunka dušená
 - 800 g Kančí kýta
 - 18.78 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 802 kávová lžička Koření Zvěřina
 - 1 ks Cibule
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 78 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 48.8 mg
 - Draslík 33.9 mg
 - Vláknina 829.6 mg
 - Vitamín A 829.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí kýtu nakrájíme na menší řízky, naklepeme, potřeme olivovým olejem, okořeníme, osolíme a pod fólií necháme alespoň hodinu odležet.
 - 
                                2
Cibuli a šunku najemno nakrájíme, přidáme hořčici a dobře promícháme. Hermelín nakrájíme na plátky, eidam nastrouháme.
 - 
                                3
Marinované řízky osmažíme, na hotové navrstvíme šunkovou směs, poklademe plátky hermelínu, posypeme eidamem a v předehřáté troubě zapečeme.