Fazolový šoulet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Fazole
  • 150 g Kroupy ječné
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 52.5 mg
  • Vláknina 8578.8 mg
  • Vitamín A 8578.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočené fazole uvaříme doměkka a scedíme.

  • 2

    V jiném hrnci povaříme propláchnuté kroupy s trochou oleje, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 3

    V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a znovu osmahneme. Podlijeme vývarem z fazolí a chvíli povaříme. Přidáme fazole, kroupy, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a jen prohřejeme.

  • 4

    Můžeme podávat se zelným salátem nebo se salátem z červené řepy.

Komentáře k receptu