Vepřová plec na žampionech

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 750 g Vepřová plec
  • 120 g Tuk
  • 25 g Sůl
  • 1 g Kmín celý
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1045 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 64.7 mg
  • Draslík 314.3 mg
  • Vláknina 1658 mg
  • Vitamín A 1658 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou plec omyjeme, ztvarujeme provázkem a osolíme.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a na části tuku ji osmažíme do nazlátlé barvy. Vložíme maso, po všech stranách je osmahneme, přidáme kmín, pepř, zastříkneme vodou a za občasného obracení a přelévání vodou dusíme doměkka.

  • 3

    Maso vyjmeme a zbavíme provázku. Šťávu zahustíme světlou zásmažkou z trochy tuku a hladké mouky, rozšleháme, rozředíme vodou a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

  • 4

    Před ukončením varu omáčku přisolíme a procedíme.

  • 5

    Očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony osmahneme na zbylém tuku, zastříkneme trochou omáčky, krátce podusíme, vlijeme do celého množství omáčky a promícháme.

Komentáře k receptu