Lososové ravioli

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Losos obecný
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 20 g Petržel - nať
  • 20 g Majoránka
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 dl Ocet Sherry
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 736 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 384 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 267.1 mg
  • Draslík 307.7 mg
  • Vláknina 3063.7 mg
  • Vitamín A 3063.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku vysypeme do misky, přidáme celé vejce, vodu, olej, sůl a rukou zpracujeme tuhé těsto, které zabalíme do fólie a v lednici necháme 60 minut odpočívat.

  • 2

    Těsto z misky přeložíme na moukou vysypaný vál, rozdělíme na dva díly, pomocí válečku rozvalíme každý díl na velké pláty. První díl potřeme vodou, kolečkovou formičkou naznačíme kolečka, na každé položíme náplň, přikryjeme druhým rozváleným plátem a zase kolečkem vykrajujeme už naplněné ravioli, které uvaříme v hrnci s vroucí osolenou vodou. Vaříme je přibližně 4 minuty. Až ravioli vyplavou nad hladinu, jsou uvařené.

  • 3

    Náplň: Uvařeného lososa drobně nasekáme a dáme do misky, přidáme žloutky, šťávu z 1 ks citrónu, jemně nastrouhaný sýr, majoránku, podle chuti sůl, pepř, vše dobře promícháme.

  • 4

    Uvařené ravioli vybereme z hrnce, hned porcujeme na mělké talíře a zalijeme jednou lžíci octa, smetanou a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu