Houbové lasagne s čedarem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Houby čerstvé
  • 90 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 800 g Rajčata
  • 500 g Špenát listový mražený
  • 300 g Sýr Čedar
  • 150 g Lasagne
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 900 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 651 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 462 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 85.5 mg
  • Draslík 787.7 mg
  • Vláknina 10133.8 mg
  • Vitamín A 10133.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme očištěné, nakrájené houby, rozdrcený česnek a smažíme 5 minut. Přisypeme hladkou mouku a mícháme ještě 1 minutu. Přidáme rajčata, nasekanou bazalku a podle chuti osolíme a opepříme. Pod pokličkou dusíme 20 minut.

  • 2

    Příprava omáčky: Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme mouku, krátce zamícháme a postupně přiléváme mléko. Za stálého míchání vaříme zvolna 2-3 minuty. Okořeníme, ochutíme hořčicí a odstavíme z plotny.

  • 3

    Rozmrazený špenát osolíme a opepříme, lžící z něj vytvarujeme kuličky.

  • 4

    Do zapékací mísy nalijeme 1/3 houbové směsi a navrch položíme část špenátových kuliček. Pokryjeme 1/3 omáčky a 1/3 nastrouhaného čedaru. Navrch položíme polovinu lasagní. Vrstvy opakujeme, nakonec povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 5

    Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut dozlatova.

Komentáře k receptu