Hlávkové zelí se širokými nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Zelí hlávkové bílé
  • 500 g Nudle široké
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 741 kcal
  • Sacharidy 112 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 112 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 426 mg
  • Vláknina 12539.8 mg
  • Vitamín A 12539.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 91.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Očištěné hlávkové zelí rozpůlíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na nudličky. Vsypeme do kastrolu na rozehřátý olej a osmahneme dozlatova.

  • 3

    Potom zelí zalijeme rozehřátým máslem a vmícháme uvařené nudle. Podle chuti osolíme, opepříme a promícháme.

Komentáře k receptu