Pečený candát na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Houby čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Hera
  • 5 g Kmín celý
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 8 g Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 kg Candát obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 372.7 mg
  • Vláknina 7138.8 mg
  • Vitamín A 7138.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.6 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby očistíme, nožičky odřízneme od kloboučků. Umyjeme, nakrájíme a v pánvi na zahřátém oleji smažíme. Zalijeme dvěma lžícemi vody, přidáme nasekanou petržel kudrnku a necháme za občasného míchání pod pokličkou dusit 15 minut.

  • 2

    Candáta vykucháme, očistíme, stáhneme kůži, důkladně omyjeme a nakrájíme na porce. Každou porci osolíme, zlehka obalíme v mouce a v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran opečeme. Opečené kousky naskládáme do zapékací mísy, na každou porci položíme plátek Hery, posypeme kmínem a mísu vložíme do horké trouby, kde rybu necháme 15 minut zapéct.

  • 3

    Upečenou rybu rozdělíme podle porci na mělké talíře, každou posypeme trochou pepře, pokapeme vymačkanou citrónovou šťávou, přidáme houby, talíře ozdobíme nasekaným koprem a jídlo podáváme.

Komentáře k receptu