Ostré dušené roštěnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Kapie
  • 1 ks Masox
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 85.5 mg
  • Draslík 542.1 mg
  • Vláknina 1307.2 mg
  • Vitamín A 1307.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Kapie podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.

  • 2

    Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme, posypeme chilli kořením, po obou stranách lehce potřeme olejem a necháme alespoň 30 minut v chladnu oležet. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Za stálého míchání k ní přidáme kousky kapie, mletou papriku, rajčatový protlak, česnek a hořčici. Vše pod pokličkou dusíme, dokud papriky nezměknou. V případě potřeby můžeme mírně podlít masoxovým vývarem.

  • 4

    V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a uleželé roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pak oheň zmírníme a pomalu je dusíme doměkka. V případě potřeby je podléváme vývarem z Masoxu. Měkké roštěnky pokapeme worcestrovou omáčkou a ještě chvíli dusíme.

  • 5

    Hotové roštěnky dáme na servírovací talíře a každou pokryjeme zeleninovou směsí.

Komentáře k receptu