Hovězí roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Párky jemné
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 100 g Olivy černé
  • 200 g Maso mleté - mix
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 10 ks Kapary sterilované
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Houby čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Rozmarýn čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 plátek Chléb toastový
  • 3 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 5452 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 271.8 mg
  • Draslík 259.8 mg
  • Vláknina 15130.7 mg
  • Vitamín A 15130.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.1 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozklepeme na tenko plát masa. Opepříme, osolíme a potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny.

  • 2

    Z mletého masa a hub připravíme nádivku. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek, 1 vejce, 2 žloutky, vodou zvlhčené toasty a nakrájenou petrželku. Osolíme a promícháme.

  • 3

    Směsí potřeme roládu, doprostřed dáme párek. Směs poklademe proužky papriky, nakrájenými olivami a kapary. Srolujeme roládu a svážeme nití.

  • 4

    Opečeme na oleji zprudka, přidáme trochu teplé vody, roládu zasypeme rozmarýnem, vložíme do trouby, občas podléváme a pečeme při 250 stupních.

  • 5

    Po 30 minutách zmírníme teplotu a pečeme doměkka. Výpek zahustíme moukou.

Komentáře k receptu