Jednohubky s tuřínem a vejcem
Suroviny
- 200 g Rajčata
 - 60 g Hořčice Bornier - hrubozrnná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 0.5 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 5 ks Ředkvička
 - 1 ks Tuřín
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Okurka salátová
 - 4 dl Voda pitná
 - 4 dl Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 87 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 276 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 414.9 mg
 - Vláknina 5272.7 mg
 - Vitamín A 5272.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do rendlíku dáme vařit 4 dl vody s 0.5 lžičkou soli, 0.5 lžičkou cukru a 1 lžičkou citronové šťávy. Oloupeme a omyjeme malý tuřín, který pokrájíme na kostičky (1.5 x 1.5 cm) a dáme je vroucí vody. Vaříme 4-5 minut, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
V druhém rendlíku s 4 dl vody uvaříme natvrdo 2 vejce, vaříme je 10 minut. Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na plátky. Omyjeme a osušíme salátovou okurku (hadovku), ředkvičky a cherry rajčata. Okurku a ředkvičky nakrájíme na plátky, rajčata rozkrájíme na poloviny.
 - 
                                3
Jednohubky poskládáme takto: naspod dáme plátek okurky + plátek vajíčka + plátek ředkvičky + tuřín + rajče. Rajče položíme rozkrojenou stranou navrch. Do každé poloviny rajčete dáme půl lžičky hrubozrnné hořčice, ochutíme pepřem, solí, propíchneme párátky a jednohubky upravíme na mísu.