Bílý chléb s kandovaným ovocem
Suroviny
- 7 g Droždí sušené
 - 50 g Kandované ovoce
 - 75 g Máslo čerstvé
 - 375 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 20 g Cukr vanilka
 - 100 g Hrozinky
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 50 ml Rum
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Pomerančová kůra
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 4 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 91 g
 - Sodík 59 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 106.9 mg
 - Draslík 22.4 mg
 - Vláknina 3835.9 mg
 - Vitamín A 3835.9 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrozinky si namočíme do rumu alespoň na hodinu. Vlažné mléko, cukr, sůl, žloutky, máslo, vanilkový cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program. Před ukončením hnětení přisypeme ovoce, hrozinky a nastrouhanou pomerančovou kůru. Po ukončení celého programu necháme chléb vychladnout a můžeme podávat.