Šumavská uhlířina – lešina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 52 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 7 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 3 polévková lžíce Vepřové škvarky
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 3 polévková lžíce Krupice dětská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 766 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 131.4 mg
  • Draslík 660.9 mg
  • Vláknina 8341.5 mg
  • Vitamín A 8341.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na menší kostky, dáme do vody se solí a kmínem a vaříme je doměkka asi 20 minut. Jakmile jsou uvařené, slijeme z nich vodu a necháme je zakryté poklicí. Očištěné cibule si pokrájíme nadrobno a v pánvi na sádle cibuli osmažíme dozlatova. Přimícháme k ní škvarky a jakmile se rozehřejí, pánev s cibulí odstavíme z plotny.

  • 2

    Mezitím si postavíme do druhého hrnce asi 2 litry vody se solí (2 lžičky). V misce si rozšleháme 2 vejce, přidáme k nim 3 lžíce krupice, 1 lžíci hrubé mouky a 0,5 lžičky soli. Vymícháme si hladké těstíčko. Větší lžičkou vykrajujeme těsto – noky a vhazujeme je do vroucí vody. Promícháme a jakmile vyplavou na povrch, vaříme je přibližně 2 minuty a vyjmeme je sítem. Pokud jsou noky větší, rozkrojíme je a dáme je do hrnce s uvařenými brambory. Promícháme, přidáme cibuli se škvarky, znovu promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu