Pálivá pomerančová příloha

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr třtinový
  • 300 ml Ocet jablečný
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 5 ks Pomeranče
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kardamom
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 716.8 mg
  • Vláknina 17320.5 mg
  • Vitamín A 17320.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 139.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranče oloupeme a kůru pokrájíme na 5 mm široké proužky, které necháme stranou. Oloupané pomeranče rozebereme na díly.

  • 2

    V hrnci na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli doměkka. Poté přidáme nakrájená jablka bez jádřinců, kardamom a hořčičná semínka a vše dusíme 5 minut.

  • 3

    Nakonec vložíme díly pomerančů, pomerančovou kůru, hřebíčky, cukr a ocet a 40 minut dusíme při mírné teplotě.

  • 4

    Poté směs dáme do sterilizovaných sklenic a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu