Těstovinový salát s červenou řepou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 442 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 761 mg
 - Vláknina 16238.2 mg
 - Vitamín A 16238.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.7 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červenou řepu oškrábeme, omyjeme a nakrájíme ji na malé kousky, které uvaříme doměkka. Uvařenou řepu scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Sterilovaná rajčata v mixéri rozdrtíme.
 - 
                                3
Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Čerstvá rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Salát opláchneme studenou vodou, odkrojíme z něj pěkné listy, necháme je okapat a rozložíme na talíře.
 - 
                                4
Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny.
 - 
                                5
V hrnci rozehřejeme olej a krátce v něm opečeme prolisovaný česnek. Pak přidáme rozdrcená rajčata a necháme je za občasného míchání 10 minut vařit. Do hrnce potom dáme uvařenou červenou řepu a hořčici, dochutíme pepřem a solí, vše důkladně promícháme a prohřejeme.
 - 
                                6
Uvařené těstoviny slijeme, rozdělíme je na listy salátu na servírovacích talířích, přidáme k nim směs s řepou, obložíme je nakrájenými kolečky čerstvých rajčat a podáváme.