Vařené ditalini s mrkví, cuketami a celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cuketa
  • 100 g Hrášek
  • 250 g Mrkev kořen
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 20 g Bazalka
  • 300 g Těstoviny Ditalini
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 157 g
  • Sodík 349 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 276.8 mg
  • Vláknina 13376 mg
  • Vitamín A 13376 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme cukety a pokrájíme je na kostičky. Omyjeme a oškrábeme mrkev a pokrájíme na kostičky. Řapíkatý celer omyjeme a pokrájíme na plátky.

  • 2

    Připravíme pánev, ve které zahřejeme olivový olej. Oloupeme česnek a nasekáme nadrobno. Vložíme nasekaný česnek na pánev a přidáme k němu plátky řapíkatého celeru, kostičky cukety a mrkve. Za stálého míchání dusíme doměkka. Osolíme a opepříme podle chuti. Před dokončením ještě vsypeme hrášek.

  • 3

    Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstoviny Ditalini. Hotové těstoviny promícháme s podušenou zeleninou. Přidáme nasekanou bazalku a před podáváním posypeme strouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu