Domácí chléb s ořechy a zeleninou
Suroviny
- 250 g Mrkev kořen
 - 150 g Petržel kořen
 - 100 g Brokolice
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 320 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 35 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Kmín celý
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 116 g
 - Sodík 118 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 185.8 mg
 - Draslík 832.8 mg
 - Vláknina 8669.7 mg
 - Vitamín A 8669.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu důkladně omyjeme, oloupeme a na hrubším struhadle nastrouháme. Vejce rozklepneme do mísy, vyšleháme mixérem, přidáme rozpuštěné máslo a lžičku cukru. Mouku promícháme se solí, kypřicím práškem a kmínem. Přilijeme máslovoou směs a dál mixujeme. Nakonec přidáme strouhanou zeleninu a nasekané ořechy.
 - 
                                2
Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto, v troubě předehřáté na 220 °C pečeme cca 10 minut. Poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších cca 60 minut. Hotový chléb necháme vychladnout a uchováme zabalený ve fólii.