Zelný štrúdl

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Moravské uzené maso
  • 100 g Anglická slanina
  • 150 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 500 g Listové těsto
  • 500 g Zelí kysané
  • 1 špetka Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 843 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 218 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 74.5 mg
  • Draslík 297 mg
  • Vláknina 8452.1 mg
  • Vitamín A 8452.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozválíme na plát listové těsto, poklademe plátky tvrdého sýra, uzeninou a okapaným kysaným zelím.

  • 2

    Posypeme oreganem a zabalíme.

  • 3

    Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem.

  • 4

    Na několika místech propícháme a dáme na plech pokropený vodou. Pečeme 40 minut.

  • 5

    V polovině pečení přikryjeme alobalem, aby se štrúdl nespálil.

Komentáře k receptu