Opečený chléb s pyré z černých oliv

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Olivy černé
  • 20 g Kapary sterilované
  • 4 ks Rajčata Cherry
  • 1 ks Limetka
  • 3 stroužek Česnek
  • 8 plátek Ciabatta
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 104 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 605 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 129.3 mg
  • Vláknina 5274.1 mg
  • Vitamín A 5274.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Černé olivy rozpůlíme, vypeckujeme a dáme do mixéru. přidáme k nim olivový olej, čerstvě vymačkanou šťávu z limetky (1 lžíce), omyté snítky petrželové a koprové natě, a pokrájené stroužky česneku. Směs rozmixujeme na hladké pyré. Omyté scherry rajčátka rozkrojíme na poloviny.

  • 2

    V topinkovači opečeme dozlatova plátky celozrnného bílého chleba. Hned horké plátky potřeme olivovým pyré, ozdobíme je rajčátky a servírujeme.

Komentáře k receptu